Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές κατασκευές από ειδικό κεραμικό υλικό (χωρίς τη χρήση μετάλλου), σαν προσόψεις, που συγκολλούνται μόνιμα πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά.

Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες και ανάγλυφα χαρακτηριστικά απολύτως όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας.

Οι όψεις πορσελάνης στα χέρια του ειδικευμένου γιατρού είναι το κλειδί για ένα υπέροχο χαμόγελο που – ανάλογα με τις απαιτήσεις – μπορεί να είναι απίστευτα φυσικό ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς την παρέμβαση ή να φτάσει ακόμα και στην αψεγάδιαστη τελειότητα του λεγόμενου Hollywood Smile.

Χρειάζεται συνήθως να προηγηθεί μια προετοιμασία στην επιφάνεια του δοντιού, από την οποία λαμβάνεται αποτύπωμα πάνω στο οποίο κατασκευάζεται από τον ειδικευμένο τεχνίτη, μια απίστευτα λεπτή φλούδα πορσελάνης. Αυτή η φλούδα πορσελάνης συγκολλείται μόνιμα πάνω στην επιφάνεια του δοντιού προσδίδοντάς του το σχήμα και το χρώμα που χρειαζόμαστε.

Επειδή για την κατασκευή τους είναι απαραίτητος ο εξειδικευμένος οδοντοτεχνίτης, χρειάζονται τουλάχιστον δύο ραντεβού. Μπορεί να εφαρμοστούν σε ένα μεμονωμένο δόντι ή και σε όλα τα πρόσθια δόντια του στόματος.